2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: "ízléstelen" Eckstein lemondásra felszólító felkérése

2007. május 25. 13:38, utolsó frissítés: 13:44

„Ízléstelennek” tartotta Markó Béla RMDSZ-elnök Eckstein Kovács Péter szenátor felhívását, melyben arra figyelmezteti az érdekvédelmi szervezet elnökét, és Verestóy Attila, valamint Márton Árpád szövetségi frakcióvezetőket, vállalják a május 19.-i referendum kudarcát és „lépjenek hátra, bár egy lépést”.

Eckstein csütörtöki sajtótájékoztatóján azzal vádolja az RMDSZ vezetőségét, hogy olyan kampányba vitték bele a szövetséget, amelynek végkimenetelét tudni lehetett. A szenátor szerint az RMDSZ a vesztes oldal mellett kötelezte el magát az elnök lemondatásáról szóló népszavazáson és szembement a választók akaratával, ezért a népszavazási kampányt irányítóknak és kezdeményezőknek vállalniuk kell az őket terhelő felelősséget.

Markó Béla szövetségi elnök Mediafax hírügynökségnek adott nyilatkozatában úgy reagált, Eckstein-Kovács Péter szenátor „már régóta nem képviseli az RMDSZ álláspontját", a szövetség vezetőségének lemondására irányuló felkérése pedig eyenesen „ízléstelen".

„Bármilyen problémát tárgyalnánk, Eckstein szenátornak más a véleménye. Nem tudom, miért tart még velünk, de pluralista alakulat vagyunk, tehát mindenkinek, így Eckstein-Kovács Péternek is véleményszabadsága van" – fejtette ki Markó. A szövetségi elnök úgy véli, a szenátor egyik esetben sem ért egyet az RMDSZ vezetésével, pedig szerinte jobb lett volna, ha szolidáris lett volna velük.

„Az RMDSZ vezetősége elemezte a referendum eredményeit, és anélkül, hogy Eckstein szenátor kérte volna tőlem, kijelentettem, hogy le fogok mondani a miniszterelnök-helyettesi tisztségemről. Ízléstelen, hogy miután ezt közöltem, ilyesmit kérjen tőlem" – mondta Markó. (szabadság/mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS