2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyerekbántalmazás elleni szociális programot indított az RMDSZ

2007. május 25. 16:16, utolsó frissítés: 16:16

Szombaton ér véget az az ötlépcsős képzés-sorozat, amely fő tematikája a gyerekbántalmazás elleni intézményesített fellépés. A résztvevők között Beszterce, illetve Szilágy megyei pedagógusok, iskolai tanácsadók és szociális munkások vannak, akik egy nemzetközileg kidolgozott anyag alapján sajátítják el a gyermekbántalmazás megelőzéséhez kapcsolódó ismereteket és készségeket.

„A cél az, hogy a továbbképzés elvégzése után a résztvevő szakemberek képesek legyenek saját prevenciós programok beindítására és szükség esetén, elsődleges beavatkozás biztosítására. – nyilatkozta a szervező RMDSZ képviseletében Kovács Péter ügyvezető alelnök, majd hozzátette, civilizációs fokmérő az Európai Unióban az, hogy a romániai magyar család hogyan viszonyul a gyerekhez.”

A képzést az Artemis – Nők Egyesülete az Erőszak Ellen szakértője, Szigeti Júlia tartja Kolozsváron. Elmondása szerint kiemelt fontosságot kap az elméleti fázisban szerzett élmények gyakorlati vonatkozása, illetve a hétköznapi történésekre való alkalmazása.

Az öt lépcsős, három helyszínes képzés ingyenes volt, a költségeket az Apáczai Közalapítvány és a Communitas Alapítvány fedezte. Kovács Péter kiemelte, hogy bár Szilágy és Beszterce megyében véget ért ez a felvilágosító képzés, de a programot folytatni fogják, és meghatározott időn belül további megyékben is indulnak hasonló jellegű kezdeményezések. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS