2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kereszttűzben a Tăriceanu-kabinet: a PSD és PLD bizalmatlansági indítványt fontolgat

2007. május 25. 17:27, utolsó frissítés: 17:27

Amennyiben a jelenlegi Tăriceanu vezette kisebbségi kabinet nem szerez többségi parlamenti támogatottságot, muszáj lesz izalmatlansági indítványt benyújtani ellene – nyilatkozta Ioan Rus a Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári szervezetének elnöke.

Rus szerint, amennyiben Călin Popescu Tăriceanu kormányfő nem hajlandó kompromisszumot kötni a kormányprogramról a PSD-vel, ez maga után vonja az eddigi parlamenti támogatás megvonását. Szerinte Tăriceanu elzárkózott a szociáldemokratákkal való tárgyalástól, azonban ha ez tovább folytatódik, a kabinet


kudarcot kudarcra fog halmozni, végül pedig megbukik.

A liberálisok mulasztása kapcsán a szociáldemokraták területi elnöke elmondta, ha Tăriceanu rájött volna, hogy milyen helyzetben van a kormány parlamenti támogatottság szempontjából, rögtön hivatalba lépése után elkezdett volna tárgyalni a többi párttal. Rus figyelmeztetett, ha nem kerül sor valamilyen egyezségre a liberálisok és a PSD között a kormányprogramról, a kormánynak mennie kell.

Rus ugyanakkor elmondta, pártján belül komolyan számoltak egy esetleges kormányzati szerepvállalással.

A PSD politikusának nyilatkozatával párhuzamosan a Demokrata Liberális Párt (PLD) vezetője, Theodor Stolojan leszögezte, szervezete bármilyen bizalmatlansági indítványt támogat, ugyanakkor elutasít egy olyan kormányt, amelyet a pártok között létrejött egyezség tart fent.

Stolojan szerint a PLD kizárólag egy jobb-közép liberális kormányzatban venne részt, továbbá a liberális áramlat megerősítésére törekszik a jelenlegi kormány bukása esetén. (newsin/realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS