2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mindenkit „buktattak”: nincs hírigazgatója sem a TVR-nek

2007. május 25. 18:20, utolsó frissítés: 23:36

Egyetlen jelentkező sem felelt meg a közszolgálati tévéadó (TVR) feltételeinek ahhoz, hogy betölthesse a médium hírigazgatói állását – közölte az eredménytelen versenyvizsga után a kommunikációs osztálya pénteken.

A versenyvizsgán megjelenő egyik jelentkező sem teljesítette a felvételiztető bizottság által követelt minimális 8-as osztályzatot, így a 2006 október 16-án megüresedett hírigazgatói széket továbbra sem foglalták el.

A TVR forrásai alapján a versenyvizsgára jelentkezett Monica Ghiurco tévériporter, Tudor Barbu ugyanezen médium adminisztratív tanácsának tagja, Dan Dumitru a Prima TV volt hírigazgatója, Liviu Popescu a TVR hírszerkesztője, Mihai Constantin, a TVR washingtoni riportere, ugyanakkor Ciprian Bălţoiu és Marius Zamfir riporter.

Eredetileg a TVR hírosztályának főszerkesztői állására május 18-ig iratkozhattak be a jelentkezők. A televízió vezetősége azonban kénytelen volt két nappal kitolni a határidőt tekintettel arra, hogy senki nem szállt versenybe az állásért. A versenyvizsgára jelentkezőknek elsőként menedzsment-tervet kellett bemutatniuk, egy pszichológiai teszt elvégzése és állásinterjú mellett.

A közszolgálati tévétársaság a következő adókat működteti: TVR 1, TVR 2 csatornát, a külföldi nézőknek szánt TVR Internaţional-t, a tematikus TVR Cultural-t. A társaság Kolozsváron, Krajován, Iaşi-ban és Temesváron működtet regionális stúdiókat. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS