2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hat hónapja nem számol be az EP-ben végzett munkájáról Kelemen Atilla képviselő

2007. május 28. 13:09, utolsó frissítés: 13:09

Mindeddig nem teljesítette Kelemen Atilla, az RMDSZ-t ideiglenesen az Európai Parlamentben (EP) képviselő politikus lapunk számára tett novemberi ígéretét, hogy rendszeresen beszámol brüsszeli és strasbourgi tevékenykedéséről.

A három ideiglenes EP-képviselő, Kónya-Hamar Sándor, Kelemen Atilla és Szabó Károly figyelmét azután hívtuk fel a híradás szükségességére, hogy Gál Kinga, a Fidesz kolozsvári születésű EP-képviselője arról nyilatkozott a romániai magyar média tudósítóinak az EP épületében, hogy "hallgatnak erdélyi ügyekben az RMDSZ-es EP-megfigyelők".

A kritikára reagálva Kelemen Atilla – aki különben RMDSZ-színekben Maros megyei képviselő a bukaresti parlamentben – cáfolta, hogy az RMDSZ politikusai passzívak lennének az EP-ben. „Ott voltunk a bizottsági üléseken, elmondtuk véleményünket. Azt viszont el tudom képzelni, hogy mást várnak tőlünk" – nyilatkozta.

A politikus ezután ígértetet tett szerkesztőségünknek arra, hogy egy blogban vagy más műfajban rendszeresen beszámol az EP-ben végzett munkájáról, de ez mindmáig elmaradt.

Kónya-Hamar Sándor asszisztense és sajtótitkára decembertől rendszeresen ír problémafelvetéseket az EP-ben folyó munkáról és a képviselő megszólalásairól. A harmadik ideiglenes képviselő, Szabó Károly már novemberben elhárította a felkérést. A szenátor novemberban azt nyilatkozta, hogy "mennyi üres duma van az Európai Parlamentben", és saját maga, illetve kollégái brüsszeli jelenlétét "kibic-állásnak" minősítette, "melytől nem dől össze a világ". (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS