2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Véka alá rejtette a Tăriceanu-kabinet az EB figyelmeztetését

2007. május 29. 17:26, utolsó frissítés: 19:00

Figyelmeztető levelet kapott Románia az Európai Bizottságtól, mivel nem módosított és alkalmazott a román jogrendszeren belül számos olyan európai uniós irányelvet, amelyekre korábban az európai hatóságok felhívták a figyelmet – fejtette ki a külügyminisztérium európai ügyek főosztálya (DAE) igazgatója, Adrian Ciocănea.

A 156 nem teljesített európai uniós irányelv közül legtöbb a mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztériumot érinti – mondta Ciocănea. A kormány úgy döntött, nem hozza nyilvánosságra a figyelmeztetést – fejtette ki a DAE vezetője.

Ciocănea szerint Sulfina Barbu volt környezetvédelmi miniszter 87 irányelv teljesítését hagyta figyelmen kívül, míg Gheorghe Flutur volt mezőgazdasági miniszter 36 ilyen irányelvet nem teljesített, ugyanakkor a nemzeti vidékfejlesztési tervet sem fejezte be, amelyet jelenleg a kormány év végéig igyekszik az Európai Bizottsággal elfogadtatni.

Ezzel párhuzamosan Anca Boagiu volt integrációs miniszter kétszer is akadályozta a Lisszaboni Stratégiáról megtartandó közvitát arra hivatkozva, hogy nem készült fel rá, illetve, hogy a Demokrata Párt (PD) brüsszeli kiszálláson van – fejtette ki a DAE igazgatója. Mindhárom volt miniszter a kormányból kiszorított PD politikusa. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS