2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kigyulladt a Wizz Air pesti járatának hajtóműve Bukarestben

2007. május 30. 14:35, utolsó frissítés: 14:35

Meghibásodott egyik hajtóműve, és ezért nem tudott felszállni szerdán Bukarestből a Wizz Air légitársaság Budapestre induló gépe. Az utasoknak nem esett bántódása – közölte Kázmér Natasa, a Wizz Air kommunikációs igazgatója. A budapesti székhelyű, olcsó jegyes légitársaság Airbus A-318-asa helyi idő szerint 6 óra 20 perc körül már a kifutópályán volt, felszállni készült, amikor a kapitány jelentette, hogy tüzet észlelt az egyik hajtóműnél.

Kázmér Natasa telefonon úgy pontosított: a kapitány a hajtómű meghibásodását jelentette, és azt lehetett látni, hogy a hajtóműből füst áramlik ki, miközben a gép felszállni készült. Hozzáfűzte, hogy valóban tűzoltókocsik érkeztek a helyszínre, hiszen minden ilyen riasztás esetén szinte automatikusan kiszállnak, de nem volt szükség beavatkozásra.

Az utasokkal közölték, hogy közel félnapos késéssel fogják őket Budapestre szállítani. Délutánra ugyanis megérkezik Bukarestbe egy másik repülőgép, amely helyi idő szerint várhatóan 17 óra 40 perckor indul Budapestre.

A gép személyzete a meghibásodás észlelése után leállította az említett hajtóművet, de a másikkal a gép maga gurult be a parkolóhelyre. Így tehát nem volt szükség a – helyfoglalás szerint – nyolcvanegy utas "megmentésére", normális körülmények között szálltak le a gépről, mondta a szóvivő.

A romániai híradók egyértelműen tűzről, a motor "kigyulladásáról" tudósítottak reggel és a délelőtt folyamán. A bukaresti Henri Coanda repülőtér szóvivője a Realitatea hírtelevíziónak elmondta, hogy biztonsági szempontból nincs különbség a fapados és a normál árú járatok között. A légitársaság szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy új légiflottáról van szó, a gépek átlagéletkora három év. A Wizz Air gépeinek műszaki megbízhatósága 99,8 százalékos, ez a világon az egyik legjobb mutató. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS