2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A ciántechnológia betiltásáról a képviselők döntenek

2007. május 30. 14:49, utolsó frissítés: 14:49

Eredménytelen volt a ciántechnológia használatának betiltására kiírt szavazás szerda délben a szenátusban. ĺgy a képviselőházban dől el, mi lesz a Gheorghe Funar PRM- és Eckstein-Kovács Péter RMDSZ-szenátorok kidolgozta törvénymódosítási javaslat sorsa.

A törvénytervezet elfogadásáról ma a jelenlevő 73 szenátornak több, mint háromnegyede, 55 honatya támogatta is a javaslatot, azonban a rendelkezés elfogadásához 69 szavazatra lett volna szükség. A felsőháznak összesen 137 tagja van, a mai ülésnapon a szenátorok szinte fele hiányzott.

A ciántechnológia használatának felszámolását az RMDSZ mind a hat és az összes PSD-szenátor támogatta, a PRM nyolc jelenlévő felsőházi tagja közül hat igennel voksolt, kettő nem szavazott, további tizenegyen pedig tartózkodtak.

Az Altalajkincsek Országos Hivatalának egyik munkatársa is jelen volt a törvénytervezet megvitatásán, és arról próbálta meggyőzni a honatyákat, hogy vessék el a javaslatot. Azt még nem tudni, hogy a képviselők mikor tűzik napirendre a törvénytervezet vitáját. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS