2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hajlíthatatlan hulladékügyben Korodi

2007. május 31. 11:42, utolsó frissítés: 19:14

Egyértelműen visszautasítja Korodi Attila környezetvédelmi miniszter az olasz hulladék Romániába érkezését. Az olasz környezetvédelmi szakemberek nyomásgyakorlása következtében a miniszter május 31.-én találkozik a E. S. Daniele Mancini olasz nagykövettel a hulladékszállítás ügyének megtárgyalása érdekében. Korodi azt nyilatkozta, nem fog a nápolyi szemét Romániába szállításáról egyezkedni az olasz hivatalosságokkal.

Korodi arról fog beszámolni az olasz diplomatának, az ország nem rendelkezik olyan infrastrukturális kapacitással, ami lehetővé tenné az olasz szemét tárolását.

A külföldi környezetvédelmi szakemberek azért látogattak Bukarestbe, mert a több tonna Dél-Olaszországabn tárolt hulladékanyag jelentős károsodásokat okozott az ottani lakosságnak. A lakosok arra panaszkodtak, hogy a szemét nagy mennyiségű tárolása következtében kihalnak háziállataik.

Az olasz hatóságok a környezetvédelmi válság miatt szándékoztak hazánkba szállítani több tonna hulladékanyagot. Korodi Attila környezetvédelmi miniszter arra hivatkozott Romániának 2015-ig jogában áll visszautasítani a más uniós tagállamokból származó szemét tárolását. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS