2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szerződést írt alá az Arad-Nagylak autópálya építéséről a kormány

2007. május 31. 12:18, utolsó frissítés: 12:51

Szerződést írtak alá az országos út- és autópálya-építő társaság szaktanácsadói egy négytagú nyugat-európai konzorciummal, a Nagylak–Arad autópályaszakasz megépítésére. Az autópályát másfél éven belül kezdi el építeni az európai cég.

A munkálatok elkezdéséig hátralevő másfél év alatt elkészítik a műszaki terveket, és meghirdetik a pályázatot és a versenytárgyalást a kivitelező cég kiválasztására.

A konzorcium ez idő alatt a Lugos–Déva–Nagyszeben szakasz dokumentációját is előkészíti.

Gheorghe Falcă aradi polgármester a Nyugati Jelen napilapnak elmondta, reményei szerint a Nagylak–Arad közötti munkálatokat már jövő év őszén elkezdhetik. A konzorcium ugyanis először az autópálya aradi szakaszának terveit készíti el.

A jelenlegi országúttól mintegy két kilométerre északra haladó autósztrádát Pécskáról és Nagylakról is meg lehet majd közelíteni. Nagylakon két lehetőséget mérlegelnek a leágazás helyét illetően, ezek egyike a város utolsó házától mintegy két kilométerre lenne. A másik helyszín közelebb esne a határhoz, ebben a tervben érdekeltté tennék a magyarországi Csanádpalota önkormányzatát is. A pécskai leágazás építésében a határon túli, ám közeli Battonya és Békéscsaba működhetne közre. Az autópálya építését az Európai Unió Kohéziós Alapjából finanszírozzák, a tervek szerint a Nagylak–Arad szakasz 2011-re készül el. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS