2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyharmadával ugrik meg idén a légiutasok száma Romániában

2007. május 31. 13:16, utolsó frissítés: 13:16

Az idén mintegy 7 millió légiutasra számítanak a romániai repülőtereken, ez 30 százalékos növekedés tavalyhoz képest, közölte csütörtökön a romániai repülőterek szövetségének (AAR) elnöke. David Ciceo szerint a következő években a romániai repülőterek korszerűsítésére mintegy 300 millió euró kell, ezt részben költségvetési, részben uniós források fedezhetik, de a magánberuházásoknak is jelenetős szerep jut.

Ciceo elmondta: jelenleg a romániai repülőterek megfelelnek a biztonsági előírásoknak, ezt az uniós repülésbiztonsági ellenőrzések is megállapították. Az elnök amúgy a kolozsvári nemzetközi reptér igazgatója.

A jegyfoglalások alapján Románia a harmadik számú repülési piac Közép-Kelet-Európában, legalábbis a német Lufthansa vélekedése szerint. A romániai repülési piac tavaly 25 százalékkal nőtt, ez meghaladja a térségi átlagot.

Közép-Kelet-Európa lakosságának 3-4 százaléka volt gyakori légi utas két-három évvel ezelőtt, szemben a 20-25 százalékos nyugat-európai átlaggal, és a közép-kelet-európai arány mára 5-6 százalékra nőtt, ami a térség nagy fejlődési tartalékait jelzi, vélik a Lufthansa illetékesei. (rompres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS