2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Záróra az Arpechim kőolajfinomító számára?

2007. május 31. 13:46, utolsó frissítés: 13:59

Végképp leállítaná a Petrom piteşti-i kőolajfinomítóját, az Arpechimet a környezetvédelmi minisztérium, amennyiben a cég nem hajt végre az elkövetkező hat hónapban újabb környezetvédelmi fejlesztéseket – áll a zöld minisztérium közleményében.

„A cégnek hat hónap áll rendelkezésére az elmaradt környezetvédelmi kötelezettségek teljesítésére” – áll a környezetvédelmi minisztérium közleményében. A hat hónapos határidő lejártával végképp visszavonhatják az Arpechim működési engedélyét.

A döntés azután született, hogy a környezetvédelmi minisztérium képviselői találkoztak a Petrom vezetőivel.

Egy esetleges kiárusítással kapcsolatban Dinu Patriciu üzletember, a Rompetrol fő részvényese azt nyilatkozta: vállalata nem érdekelt az OMV társaság tulajdonában álló Arpechim felvásárlásában, annak elavult infrastruktúrája miatt.

A hatóságok május 28.-án döntöttek a piteşti-i Arpechim cég működési engedélyének visszavonásáról, mivel nem teljesítette az európai uniós környezetvédelmi előírásokat.

A Petrom bejelentette, megfellebezi a cég működési engedélyének visszavonásáról szóló döntést. Eközben a kőolajfinomító cég 2000 alkalmazottja tanácstalan a munkahelyét illetően. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS