2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kockán a parlamenti képviselet: Verestóy nyitást javasol

2007. június 04. 10:52, utolsó frissítés: 16:53

„Párbeszédet kell kezdeményezni minden olyan, a magyar közösség érdekképviseletét vállaló szervezettel, amelyik nem az RMDSZ megsemmisítését tűzte ki célul” – fejtette ki Verestóy Attila szenátor június 1-én Székelyudvarhelyen tartott sajtótájékoztatóján. Verestóy szerint, amennyiben az RMDSZ nem vállalja a nyitást a civil szféra irányába, parlamenti képviselet nélkül maradhat a közösség, továbbá mások döntenek a sorsáról.

A szenátor szerint a romániai magyar közösség csak az egységes képviselet révén képes érdekeinek érvényesítésére. Szerinte az államelnök leváltására kiírt népszavazás kudarca után ezt az egységet csak a szervezet belső demokráciájának növelése árán lehet megvalósítani.

„Nem tudom, mi lesz a neve ennek a szervezetnek, mert egyeseknek rosszul cseng az RMDSZ megnevezés, de egységes szervezet kell, különben esélytelen a közösség mind az őszi európai parlamenti, mind a helyhatósági, illetve parlamenti választásokon” – nyilatkozta Verestóy.

Az RMDSZ politikusa az egyházakat, munkáltatói szervezeteket és a Székely Nemzeti Tanácsot (SZNT) nevesítette lehetséges tárgyalópartnerként. „Akár a Magyar Polgári Szövetséggel (MPSZ) is tárgyalni kell, amennyiben lesz a szervezetben tisztújítás, hogy hiteles, a közbizalmat megszerző vezetőkkel tudjunk tárgyalóasztalhoz ülni” – tette hozzá Verestóy. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS