2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem tesz keresztbe a bizalmatlansági indítványnak a PNL – jobboldali szövetségben gondolkoznak

2007. június 04. 16:52, utolsó frissítés: 17:44

Nem próbálja meghiúsítani a bizalmatlansági indítvány elfogadását a Nemzeti Liberális Párt (PNL) – jelentette ki Ludovic Orban, az alakulat alelnöke. Orban szerint az indítvány vitája jó alkalom a PNL számára, hogy bebizonyítsa rátermettségét a kormányzásra, illetve felmutassa parlamenti támogatottságát.

Orban azután nyilatkozott erről, hogy a PNL állandó bizottsága egy jobboldali pólus létrehozását helyezte kilátásba, amely a Népi Akció (AP) és Nemzeti Keresztény Demokrata Parasztpárttal (PNŢCD) való tárgyalás révén jöhetne szóba.

Orban szerint a magukat jobboldalinak valló pártok közül egypár a Nemzeti Megmentési Frontból (FSN) szakadt le. Az alelnök itt egyértelműen a Demokrata Pártra célzott, melynek első elnöke az Iliescuval összekülönböző Petre Roman volt 1993 és 2001 között. A PD gyakorlatilag a FSN jogutódja, mert Iliescu és párthívei 1992 április 7-én új szervezetet alapítottak Nemzeti Megmentés Demokratikus Frontja (FDSN) néven, mellyel megnyerték az 1992-es választásokat. A FSN Roman vezetésével 1993 május 28-án vette fel a PD-FSN, majd a PD nevet. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS