2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jobboldali PNL, AP, PNŢCD platform körvonalazódik?

2007. június 04. 17:43, utolsó frissítés: 18:09

Jobboldali politikai platform alakulna a romániai pártpalettán a Nemzeti Liberális Párt (PNL), Népi Akció (AP) és Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNŢCD) részvételével. Emil Constantinescu volt államfő a PNL elnökével, Călin Popescu Tăriceanuval folytatott megbeszélés után nyilatkozott a hárompárti jobboldali szövetség létrehozásáról.

Constantinescu szerint a jobbközép pólus létrehozásának célja, hogy értékes embereket tömörítsen.

„Nem lehetőségről van szó, hanem feladatról – arról a feladatról, hogy a romániai társadalom javát képviseljük. Itt az ideje, hogy megalakuljon egy igazi jobbközép pólus, olyan emberekből, akik tiszteletben tartották egy ilyen ideológia értékeit” – fejtette ki az AP elnöke.

Constantinescu ugyanakkor elmondta, nem indul jelöltként az újabb elnökválasztásokon tekintettel arra, hogy a román közélet „a politikai immoralitás mélyéig” jutott. A pártelnök ezzel párhuzamosan kifejtette, a PNL-vel való együttműködés nem annak kormányzati szerepétől függ, hanem a követett elvektől. Szerinte fontos, hogy létrejöjjön egy civil társadalom, továbbá egy összefügő európai üzenet kialakítására van szükség és egy európai típusú elnökre – nyilatkozta a célok kapcsán Constantinescu.

„Hiányoznak a pártból a kompromittált emberek, célunk, hogy egy életképes politikai struktúrába értékes embereket tömörítsünk” – szögezte le Constantinescu. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS