2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Módosítaná a nyugdíjtörvényt a munkaügyi miniszter

2007. június 04. 18:12, utolsó frissítés: 18:15

Még ebben az évben módosítaná a nyugdíjtörvényt Paul Păcuraru munkaügyi miniszter. A módosítások lényege elsősorban a különböző nyugdíjkategóriák pontszámának növelése. Ezzel párhuzamosan emelnék a mezőgazdasági nyugdíjakat is.

„Miután a múlt héten találkoztam a nyugdíjasok képviselőivel, benyújtottam a kormányfőhöz egy listát a nyugdíjasszervezetek követeléseivel, és mellékeltem javaslataimat a problémák megoldására. A nyugdíjasok azt kérték, szüntessük meg a bizonyos nyugdíjascsoportok juttatásai közötti nagy különbségeket.

A legnagyobb gondok a 2001 előtt nyugdíjba vonultak nyugdíjával van. Azt javasoltam, növeljék a pontszámot a 2001. április elseje előtt nyugdíjazott személyek esetében, 50 százalékkal az első kategóriában és 25 százalékkal a második kategóriában” - mondta a tárcavezető.

A nagyon kis jövedelmű idősek havonta 400 lejig terjedő pótlékban részesülhetnének, jelentette ki a munkaügyi miniszter. „Júniusban be szeretnénk nyújtani egy módosító indítványt a 2000/17-es, az idősek jogainak védelméről szóló törvényhez.

Be szeretnénk vezetni egy rögzítettt összegű pótlékot minden olyan időskorú részére, akinek jövedelme egy bizonyos szint alatt van. Ha egy nyugdíjas család havi jövedelme az országos átlagnyugdíj alatt található, ez esetben jogosultak a pótlékra” - fejtette ki a munkaügyi miniszter. A tárcavezető által bemutatott adatok szerint ez a plafon most 350 lej. „A pótlék összege 200 és 400 lej között változna a nyugdíjcsoportok függvényében” - szögezte le Păcuraru. (népújság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS