2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MPE: az RMDSZ vezetősége adja át a helyét hiteles személyiségeknek

2007. június 05. 11:19, utolsó frissítés: 2007. június 07. 14:10

A népszavazási kudarc személyes felelősségének vállalására és szervezeten belül a hiteles személyek előreengedésére szólította fel az RMDSZ vezetőségét a Magyar Polgári Egyesület (MPE) nagyváradi elnöksége.

Az MPE közleményében megállapítja, „az egypártrendszerre épülő erdélyi magyar politika csődbe jutott. Tekintettel arra, hogy az a szűk csoport, amely kisajátította a közösség képviseletét, az erdélyi magyarok nevében lép föl, felszólítjuk őket: vállalják a személyes felelősséget és adják át helyüket hiteles személyeknek” – követelte közleményében az MPE.

A szervezet június 4.-i közleményében ugyanakkor megállapítja, az RMDSZ vezetősége a józanabb hangot megfogalmazó szövetségen belüli politikusokat, mint Eckstein Kovács Péter burkoltan kizárással fenyegette meg, eltérő állásfoglalása miatt.

Figyelembe véve a jelenlegi politikai helyezetet, „az erdélyi magyar politika csakis hiteles, a közösségi érdeket képviselő szervezetek és hiteles vezetők által születhet újjá, akik vállalják mind egyéni felelősségüket, mind pedig a demokrácia, a pluralizmus, a tiszta közélet elveinek képviseletét” – áll az MPE közleményében. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS