2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Belső támadás: Dâncu a reformok leállításával vádolja a PSD vezetőségét

2007. június 05. 12:20, utolsó frissítés: 12:22

Leálltak a reformok a Szociáldemokrata Párton (PSD) belül, továbbá a Mircea Geoană elnök körül kialakult kis csoport kezében összpontosul a hatalom véli Vasile Dâncu az alakulat alelnöke. Dâncu, aki a párt kolozsvári csoportjának egyik vezetője, a România Liberă napilapnak adott interjújában azt kifogásolta, a pártban beindult reformfolyamat megállt a csúcsvezetőség szintjén, miután 2006 végén Geoană és más fiatal politikusok vették át a PSD vezetését.


A kolozsvári politikus szerint a szociáldemokratáknak végleg szakítaniuk kellene a Ion Iliescu és Viorel Hrebenciuc nevével fémjelzett platformmal, miközben nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük a fiatal, képzett politikusok szakértelmére.


Ezzel párhuzamosan Dâncu nem tartja életképesnek a PSD és a Demokrata Párt (PD) esetleges szövetségét. „Ez lehetetlen, hiszen két különböző pártról van szó, egy jobboldaliról és egy baloldaliról, legfeljebb egy nemzeti egységkormányban képzelem el együtt a két pártot” – fejtette ki a PSD alelnöke.

Szerinte a második Tăriceanu-kormány napjai meg vannak számlálva, mivel erőtlen parlamenti támogatással rendelkezik. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS