2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Saját bizalmatlansági indítvány benyújtására készülnek a szociáldemokraták

2007. június 06. 11:13, utolsó frissítés: 11:15

Megerősítette Victor Ponta szociáldemokrata képviselő Mircea Geoană az alakulat pártelnökének kijelentését, miszerint a PSD saját bizalmatlansági indítványt szándékozik benyújtani a Tăriceanu-kabinet ellen.

A PSD vezetősége június 6.-án döntött úgy, nem támogatja a Demokrata Párt (PD) kormány elleni bizalmatlansági indítványát. Ennek kapcsán Geoană azt nyilatkozta a PSD azért nem fogja támogatni a PD által megfogalmazott dokumentumot, mivel nem érzi érintettnek magát egy olyan eseményben, amely kizárólag a PD-t és Nemzeti Liberális Pártot (PNL) tekinti. Ezzel szemben a pártelnök úgy gondolja egy PSD által előterjesztett bizalmatlansági indítványnak reális esélye van arra, hogy a parlament elfogadja.


Az alkotmány előírásai értelmében azok a képviselők és szenátorok, akik egy parlamenti ülésszak ideje alatt már aláírtak egy bizalmatlansági indítványt, másodszor nem láthatnak el aláírásukkal egy ugyanilyen dokumentumot.


A PSD Tăriceanu-kabinet elleni saját bizalmatlansági indítványa előtt, a parlament június 11.-én dönt a demokraták kormány ellen benyújott dokumentumáról. Markó Béla szövetségi elnök előzetes bejelentése alapján az RMDSZ leszavazza a demokraták indítványát. A Konzervatív Párt (PC) és Nagyrománia Párt (PRM) egyelőre még nem jelentette be miként szavaz.


A PD dokumentumához 119 támogató aláírást gyűjtött össze, ennek elfogadásához 235 parlamenti képviselő szavazatára van szükség. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS