2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu emlékeztet: a kormány támogatottságáról nem most, hanem áprilisban döntött a parlament

2007. június 06. 12:45, utolsó frissítés: 12:55

A parlament áprilisi döntése támasztja alá a jelenlegi kabinet támogatottságát, a Demokrata Párt (PD) kormányból való kizárása folytán – fejtette ki Călin Popescu Tăriceanu kormányfő a România Liberă című napilapnak. A kormányfő szerint a jelenlegi kormány a 2004-es program alapján működik.

„Nem létezik jelen pillanatban olyan közmegegyezés, amely parlamenti támogatottságot biztosítana a mostani kormánynak. Ellenben emlékeztetném önöket, létezik egy áprilisi konszenzus, amikor egy átalakított kormánnyal megjelentünk a parlamentben, amely elnyerte a parlament bizalmi szavazatát, ebből az alkalomból pedig bemutattuk a kormány prioritásait is. Ez az a támogatottság, amelyen a kormány nyugszik” – nyilatkozta a Tăriceanu.

A miniszterelnök kifejtette, „nem érti, miért kellene a szociáldemokratákkal a kabinet támogatásáról egyezkednie.” Szerinte a PSD-nek választania kell, hogy Traian Băsescu játszmáját követi és az előrehozott választásokat támogatja, vagy nem.

A kormányfő kifejette, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) végig akarja vinni mandátumát, és számos olyan megvalósítása van a jelenlegi kormánynak, amellyel Románia büszkélkedhet.

Tăriceanu ugyanakkor megjegyezte, az intézmények működése érdekében az eddigiekben nem utasított vissza semmilyen intézményes kapcsolatot az államelnökkel. (românia liberă)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS