2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem engedték iskolába, ezért lett öngyilkos egy csíkszépvízi 17 éves diáklány

2007. június 06. 14:54, utolsó frissítés: 15:14

Nem akarták iskolába engedni szülei, ehelyett férjhez adták volna. Emiatt öngyilkosságot követett el egy csíkszépvízi roma diáklány. Az elhalálozást követő vizsgálat során kiderült, a 17 éves G. Sz.-t szülei nem engedték iskolába, miközben nyolcadikos korában férjhez akarták adni.

A Venczel József Szakközépiskola diákja öngyilkossága előtt „Az iskola én vagyok!" üzenetet írta fel otthon a falra, majd ezt követően felakasztotta magát. Bondor István Hargita megyei főtanfelügyelő szerint a diáklány osztályfőnöke, Ambrus Orsolya és Mihály Géza, a szakközépiskola igazgatója egyaránt úgy nyilatkozott, a lánynak jó iskolai előmenetele volt, nem voltak hiányzásai, és tanulni akart.

„Nagyon sajnáljuk ami történt, mivel a lány, bár roma közösségből származott, tanulni akart, és minden iskolai tevékenységben részt vett. Pozitív példa volt a közössége számára" – mondta a főtanfelügyelő.

Bondor beszámolójából kiderült, az öngyilkosságot követően az iskola jelentést küldött az oktatási tárcának a lány esetéről. Bár sem a csíkszépvízi polgármester, sem a tanfelügyelőség nem értesítette az ügyről a gyermekvédelmi hatóságokat, az intézmény szintén vizsgálatot indított az ügyben. (hargita népe/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS