2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felújítják a kormány luxusautó-flottáját

2007. június 06. 16:59, utolsó frissítés: 2007. június 07. 08:48

Felújítja a kormányőrség (SPP) a kormányzati tisztségviselők szállítására használt autóflottáját. Az újabb személygépkocsik felvásárlására meghirdetett árverés végső szakaszába, öt autógyártó cég jutott be. A kormánynál dolgozó köztisztviselők szállítására legkevesebb 34 személyszállító gépkocsit tervez felvásárolni a SPP.

A befektetés eredményeként a tisztségviselők szállítását biztosító személygépkocsik sorát Mercedes-Benz, BMW, Audi és Cadillac márkájú autók bővíthetik. Ezekből hat személygépkocsi román és külföldi hivatalosságok szállítását teszi lehetővé, a további 28 pedig azok kíséretét biztosítaná.

Az árverési bizottság leszögezte, az újabb személygépkocsik kiválasztásának legfőbb kritériuma azok ára volt. Az autók felvásárlásáért megkötött szerződés értéke megközelítőleg áfa nélkül 5,85 millió lej, számolt be a kormányőrség.

A felvásárlás kapcsán a SPP közölte, az új személygépkocsik a kormányhivatalosságok védelme szempontjából teljesíteni fogják az európai előírásokat. A luxusautó-flotta bővítését külföldi kölcsönökből fedezi a kormány. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS