2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Oroszország nem akar közös gyakorlatozást folytatni Romániával

2007. június 06. 17:43, utolsó frissítés: 17:43

Nem vesz részt Oroszország a Románia, Bulgária és az AEÁ-al közösen tartandó katonai gyakorlatozásokon – jelentette be Vladimir Şamanov védelmi tanácsos.

„A román védelmi miniszter úgy tűnik nem ismeri a történelmet, ha ilyen kijelentéseket tesz. Emlékeztetni szeretnék arra, hogy a szovjet vezetés döntése következtében, a második világháború előtt hadseregünk katonai gyakorlatozásokon vett részt a fasiszta Németországgal. Ismeretes, hogy miként végződött: Németország megtámadta a Szovjetuniót” - nyilatkozta Şamanov.

Teodor Meleşcanu román védelmi miniszter június 4.-én a NATO tagállamok párizsi csúcstalálkozója alkalmából azt nyilatkozta a Francia Állami Hírügynökségnek (AFP), hogy Románia és Bulgária a Moszkvával fennálló államközi feszültség enyhítése céljából közös katonai gyakorlatozásra fogja felkérni Oroszországot. A feszültség annak nyomán alakult ki, hogy Romániába és Bulgáriába az amerikai hadsereg katonai bázisokat telepített.

Az AFP közleményével ellentétben Theodor Meleşcanu a felhívás kapcsán elmondta, nem ajánlotta fel Oroszország számára a bulgár, orosz és amerikai csapatok közös gyakorlatozását, az Oroszországgal való feszültség enyhítése céljából, ahogyan azt korábban a hírügynökség állította. (newsin/realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS