2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bojkottálták a szocdemek a liberálisokkal való találkozást, a PNL sem hajlik kompromisszumra

2007. június 07. 16:20, utolsó frissítés: 16:28

Kizárt, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a szociáldemokratákkal (PSD) kormányozzon, ugyanakkor készek ellenzékbe vonulni, amennyiben a helyzet megköveteli azt – foglalt állást a PNL a párt központi bizottságának június 7.-i ülését követően.

A liberálisok június 7.-i gyűlésére nem érkeztek meg a szociáldemokraták, noha Călin Popescu Tăriceanu elnök meghívta a PSD képviselőit. Az elmaradt találkozó előtt Tăriceanu azt nyilatkozta, a PNL ismertetni akarja a legnagyobb ellenzéki alakulattal a párt jelenlegi politikai helyzetre vonatkozó álláspontját, mindazonáltal nem hajlandóak kompromisszumot a szociáldemokratákkal.

A pártelnök leszögezte, a liberálisok nem szándékoznak a kormányzat támogatásáért cserébe bármit is nyújtani a szociáldemokratáknak. Tăriceanu kifejtette, a PNL továbbra is a jelenlegi kormány munkáját meghatározó elvekhez ragaszkodik.

Az államfő legutóbbi többségi kormányra vonatkozó javaslatát a liberálisok „divide et impera” alapon, a PNL megbontására tett kísérletként minősítették. „Nem hiszem, hogy a Cotroceni felől érkező javaslat őszinte lenne, miután az államfő mindent megtett, hogy felbontsa a Szövetséget” - fejtette ki Tăriceanu, az elnök PNL-PD-PLD kabinetre vonatozó javaslata kapcsán. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS