2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Boc megnyugtatta a Nokiát: 10 napon belül elfogadják a törvényt

2007. június 08. 17:35, utolsó frissítés: 17:46

A finn telefongyártó cég beruházását lehetővé tevő törvénytervezet elfogadásáról biztosította Emil Boc demokrata (PD) elnök a Nokia cég vezetőségét. A pártelnök azt ígérte a finn cég képviselőinek, legtöbb egy héten belül elfogadja a parlament a 500 millió eurós beruházás elkezdését lehetővé tevő törvényt.

Mint ismeretes a Nokia beruházás számára elkülönített földterület tulajdonjogát szabályozó törvény elfogadását Valeriu Tabără demokrata párti képviselő akadályoztatta. Boc azt nyilatkozta, a PD vezetősége nem szolidarizál a honatyával, továbbá a következő gyűlésen Tabără szankcionálását fogják javasolni. Mindazonáltal az alakulat elnöke nem tudta konkrétan megnevezni, hogy miben áll a szankció.

Boc kifejtette, nem tudja megmagyarázni, hogy a képviselőnek miként sikerült rávennie társait a törvénytervezet leszavazására. Továbbá az elnök Daniel Buda demokrata képviselő ülésről való hiányzását azzal indokolta, a párttag utasítást kapott a párttól, hogy máshol legyen.

A román állam által leszögezett ütemterv alapján a nemeszsuki Nokia befektetést már múlt hét elején el kellett volna kezdenie a cégnek. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS