2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sírás lett a GayFest vége: könnygázt is bevetettek a kedélyek csillapítására a csendőrök

2007. június 12. 10:45, utolsó frissítés: 12:41

A fővárosban igazi cirkuszszámba ment a szexuális kisebbség hétvégi felvonulása, akik idén az azonos neműek közötti házasságkötés és az örökbefogadás törvényesítését választották a parádéjuk témájául.

A szexuális kisebbségek jogaiért harcoló Accept alapítvány harmadik alkalommal szervezte meg homoszexuálisok parádéját, amelyre mintegy válaszul, a román újfasiszta Új Jobboldali Keresztény Fórum a Normalitás Menete jelige alatt ellenfelvonulást szervezett. Soraikban román papok meneteltek, akik a homoszexuálisok "megvilágosodásáért" imádkoztak.

A szexuális kisebbség mintegy háromszáz képviselőjének békés felvonulását záptojás, paradicsom és kövek dobálásával zavarta meg a zömében kiskorúakból álló csőcselék: öt, 17 és 24 év közötti fiatal ellen, petárdák és lánc birtoklásáért bűnügyi eljárás indult, és több, mint 100 személyt kísértek be a rendőrösre, valamint csendháborításért 50 ezer lej értékű bírságot róttak ki. A rend fenntartásáért a felvonulók számának duplája, 400 csendőr és 280 rendőr felelt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS