2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kicsit kevesebben kértek idén oktatási-nevelési támogatást

2007. június 12. 10:44, utolsó frissítés: 10:50

Enyhén csökkent a nevelési és oktatási támogatást igénylő romániai magyarok száma - közölte hétfőn Nagy Zoltán, az Iskola Alapítvány irodavezetője. A magyar kormány programjának romániai lebonyolításával megbízott intézmény irodavezetője elmondta, hogy a Szülőföldön magyarul pályázati felhívásra 93 814 nevelési és oktatási, valamint 4822 hallgatói igénylés érkezett be.

Nem túlságosan jelentős a visszaesés, körülbelül ötszázas nagyságrendű apadásról van szó, ami megfelel az elmúlt években tapasztalt tendenciának, ugyanis tavaly és tavalyelőtt is enyhén csökkent az igénylők száma. Nagy szerint ez elsősorban demográfiai okokkal magyarázható.

Az alapítvány kuratóriuma egyelőre 24 246 nevelési és oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásra jogosult gyerek kérelmét bírálta el és javasolta elfogadásra, amelyet a magyar miniszterelnöki hivatal jóvá is hagyott. A programiroda június végén utalja ki a támogatást azon szülőknek, akiknek kérelmét az Iskola Alapítvány kuratóriuma elfogadta. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS