2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyelőre nem találkozik Markó Tőkéssel

2007. június 12. 13:42, utolsó frissítés: 13:44

Biztosan nem találkozik ezen a héten Markó Tőkéssel – erősítette meg a Transindex kérdésére úgy Markó Béla sajtósa, Lengyel Erika, mind Tőkés kampányfőnöke, Szilágyi Zsolt.

Markó a szombati marosvásárhelyi SZKT-n arról beszélt, hogy folytatja a párbeszédet az erdélyi civil szervezetekkel, az egyházakkal, az értelmiséggel és Tőkés Lászlóval is tárgyalni fog az EP-jelöltlistáról. A Kossuth Rádió úgy értesült, hogy a Markó-Tőkés találkozó ezen a héten létrejöhet.

A szombati tanácskozás egyedüli újdonsága Markó Bélának az EP-jelöltlistáról szóló félmondata. A civilekkel, egyházakkal való egyeztetésről korábban is volt szó, konkrét eredmény nélkül – kommentálta kérdésünkre Szilágyi Zsolt az SZKT fejleményeit.

A közvéleménykutatások által is megjósolt népszavazási kudarc után többen arra kérték Markó Bélát, tárgyaljon és jusson valamilyen egyezségre Tőkés Lászlóval az Európa Parlamenti választások kapcsán, hogy ne kerüljön veszélybe az erdélyi magyarság brüsszeli képviselete.

Információink szerint valóban folyhat valamilyen egyeztetés az RMDSZ, illetve a független jelölt Tőkés László közt, azonban a tárgyalások még csak informálisak, hivatalos megkeresés nem érkezett az RMDSZ részéről. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS