2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szezonjáratokkal bővíti a Román Vasúttársaság tengerparti járatait

2007. június 12. 14:37, utolsó frissítés: 14:37

34 vonatjáratot indít naponta a román tengerpartra a Román Vasúttársaság (CFR) a június 14 és szeptember 30 közötti időszakban.

2 intercity, 7 sebes és 4 gyors járat, valamint 4 személyvonat biztosítja a személyszállítást a román tengerpartra az ország városaiból nyár idején, így Bukarestből, Ploieştiből, Craiovából, Brassóból, Segesvárról, Kolozsvárról, Szatmárról, Nagybányáról, Désről, Csíkszeredából, Nagyváradról, Temesvárról, Lugosról, Marosvásárhelyről, Galaţi-ról és Jászvásárból.

Az utasok ebben az évben múlt évhez képest közvetlen összeköttetéssel utazhatnak a tengerpartra Szeben-Brassó-Konstanca, valamint Máramarossziget-Mangalia között.

Külön a fiatalok számára vezet be a CFR éjszakai járatot Bukarest és Konstanca között – áll a Szállításügyi Minisztérium közleményében. Ugyanakkor Konstanca és Mangalia között pótjáratokat működtet majd a vasúttársaság.

A Bukarest-Konstanca vágányok felújítás alatt állnak, azonban az ország nagyobb városai és tengerpart között attól függetlenül működnek majd a vonatjáratok.

Az új tengerparti járatok beiktatásával párhuzamosan szezon idejére kivonják forgalomból az Észak-Bukarest- Brassó IC 539 járatot június 23 és szeptember 29 között, valamint Brassó-Észak-Bukarest IC 536-os járatot június 24 és szeptember 30 között. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS