2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csegzi lehet Borbély kihívója a marosvásárhelyi polgármesteri székért

2007. június 13. 13:46, utolsó frissítés: 13:55

Borbély László mellett Csegzi Sándor jelenlegi maroscvásárhelyi alpolgármester is indulni kíván az RMDSZ polgármester-jelölti tisztségéért Marosvásárhelyen.

Az alpolgármesteri tisztséget hét éve betöltő Csegzi azután közölte indulási szándékát, hogy Borbély a kormány régiófejlesztési minisztere hétvégén bejelentette, indulni készül a 2008-as helyhatósági választásokon.

Csegzi elmondta, meglepte a miniszter kijelentése, mivel addig nem volt tudomása arról, hogy RMDSZ-körökből más is pályázna az elöljárói székre.

Csegzi kifejtette, bár bízik a tisztességes megmérettetésben, ahol nem személyek, hanem fórumok döntenek a jelölt kilétéről attól tart, ha ezúttal is a szövetség felső vezetőségéé lesz az utolsó szó, már a startvonalnál alulmaradhat. „Ha nem egy szűk körű vezetőségi, hanem a széles körű közösségi akarat érvényesül, abból a leendő jelölt is nyer. Ha egy szélesebb fórum áll mögötte, akkor magabiztosan állhat ellenjelöltjeivel szemben” – fejtette ki a város jelenlegi alpolgármestere.

„Én nem abban gondolkodom, hogy kit kell legyőzni, hanem abban, hogy kit kell megnyerni” – fejtette ki Csegzi a Krónika című napilapnak a Borbély Lászlóval való esetleges megmérkőzés kapcsán. „Én nemcsak matematikailag, hanem emberileg is tudok integrálni” – mondta a civilben fizika szakos Csegzi Sándor.

Ezzel egy időben Borbély László is hasznosnak tartja az RMDSZ-en belüli megmérettetést. Annak ellenére, hogy „régi és ismert” személynek tartja Csegzit, szerinte több érv szól az ő jelölése mellett.

A Bukarestben tizenhét éve különböző döntéshozói és végrehajtói tisztségeket betöltő politikus elsősorban a központi adminisztrációban szerzett tapasztalatára és hitelére alapozza az esélyeit. „Úgy érzem, hogy a hitelem és kiépített kapcsolatrendszerem révén több pénzt tudnék hozni Vásárhelynek. Ugyanakkor előnynek tekintem, hogy felülről ismerhettem meg az önkormányzatok működését” – sorolta erősségeit Borbély.

A választmánynak kell eldöntenie, hogy kit jelöl. A lényeg, hogy ezt idejében tegye meg, és arra a személyre essen a többség választása, aki nagyobb eséllyel tud megmérkőzni az ellenjelölttel”.

Kelemen Hunor szövetségi ügyvezető elnök a marosvásárhelyi jelöltek megmérközésével kapcsolatban kifejtette, nem tanácsos előválasztást szervezni az RMDSZ-ben a marosvásárhelyi polgármesterjelölt ügyében, mivel ebben az esetben a város legnépszerűbb embere győzne.

„Nagy a valószínűsége, hogy Csató Béla római katolikus főesperes szerezné a legtöbb szavazatot. Nekünk viszont arra van szükségünk, hogy olyan embert állítsunk Dorin Florea ellenében, aki képes felvenni vele a versenyt. Nemcsak szakmailag, hanem vitapartnerként is” – mondta Kelemen.(krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS