2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két kisdiák halottja és hét súlyos sebesültje van a Suceava megyei közúti balesetnek

2007. június 13. 17:51, utolsó frissítés: 17:57

Két kiskorú vesztette életét vesztette életét, hét másik súlyos sebesülésekkel került kórházba egy Suceava megyében, Ciocăneşti helységben történt baleset miatt. A gyerekek egy iskolai kisbusszal tartottak hazafelé, amikor egy kamion áttért a menetiránnyal ellenkező sávba, és frontálisan ütközött a szembejövő kisbusszal. A balesetben életét vesztette a jármű sofőrje is.

A Vatra Dornei-i klinika orvosa arról számolt be, a túlélő gyerekeket súlyos koponyasérülésekkel és többszörös csonttöréssel szállították kórházba. Egy kómában lévő kislányt a rohammentő szolgálat, a SMURD egy Iaşi-i kórházba szállított rögtöni műtét céljából. A SMURD helikoptere további négy, a közúti balesetben megsebesült gyereket szállított be a városba.

A teherszállító sofőrje ugyancsak kórházi kezelésre szorul: az alkoholteszt azt mutatta, a sofőr nem ült ittasan a volán mögé. Miután a férfi magához tér, a vaslui-i rendőrfőkapitányság kihallgatja az ügyben.

A Ciocăneşti-i iskola ajándékba kapta a kisbuszt, mellyel naponta szállította a környező falvakból iskolába a gyerekeket. A járművett vezető. tapasztalt sofőr az oktatási intézmény alkalmazottja volt. Az oktatásügyi miniszter a baleset miatti vizsgálat céljából küldöttséget menesztett a baleset színhelyére, melyet Zvetlana Preoteasa államtitkár vezet. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS