2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kizárhatják a PSD-ből Victor Ponta és Vasile Dâncu alelnököket

2007. június 14. 15:16, utolsó frissítés: 15:16

Victor Ponta és Vasile Dâncu szociáldemokrata alelnökök PSD-ből való kizárását kéri az alakulat bukaresti szervezete. Marian Vanghelie a szociáldemokraták bukaresti szervezetének elnöke szerint, a párttagok felhatalmazták, hogy a PSD következő végrehajtó bizottságában a két politikus szankcionálását kérje a vezetőségtől, amiért az alakulat érdekeitől eltérő álláspontot képviseltek.

Vanghelie szerint a két alelnök számos alkalommal nem tartotta magát az alakulat döntéseihez és előzetes álláspontjához, így sérültek a PSD érdekei. „Számos ok van a kizárásra, egyrészt amiért a pártvonatltól eltérő állásponton voltak, vagy ahogy a dolgok a PD-vel alakultak, ahhoz képest, hogy mit döntött a párt központi bizottsága” – fejtette ki Vanghelie.

A vádakra reagálva Victor Ponta elmondta, Vanghelie szándéka ütközik a szociáldemokraták által elfogadott statútummal, attól a pillanattól fogva, hogy jómaga a párt gorj-i szervezetének tagja, így csakis annak döntése értelmében zárhatják ki. „Tovább harcolok a liberálisokkal és demokratákkal. Természetesen ugyanezt várom el a bukaresti kollégáktól is” – vágott vissza Ponta.

Ezzel párhuzamosan Vasile Dâncu a PSD kolozs megyei szervezetének képviselője elmondta, „Vanghelie kezdeményezése pozitív hozzájárulás lehet. Pontaval együtt kifejthetem majd véleményem a párt taktikájával kapcsolatban, ugyanakkor egy belső vita hasznos lesz – vélte a területi elnök.

Dâncu ugyanakkor hangsúlyozta, nincs amit üzenjen a bukaresti PSD vezetőjének, mivel nem rendelkezik olyan nyelvezettel, amelyet ez utóbbi „értene”.

A PSD szóvivője, Cristian Diaconescu azt nyilatkozta a szociáldemokraták megvizsgálják Vanghelie kérését, majd ezt követően döntenek a kérdésben.(realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS