2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Élvonalba kerülhet Năstase a PSD-n belül

2007. június 15. 10:59, utolsó frissítés: 11:09

Visszatérhet a Szociáldemokrata Párt (PSD) élvonalába Adrian Năstase volt pártelnök, akit a tavalyi év végén váltottak le az alakulat éléről. Mircea Geoană a szociáldemokraták elnöke csütörtökön telefonon beszélt Năstaseval, és egy példányt kért az egykori szociáldemokrata vezető valamint kormányfő Európai Románia. Szociáldemokrata politikai projekt című kötetéből – fejtették ki a szocdemek vezetőjéhez közel álló források.

A szociáldemokraták köréből kiszivárgott értesülések szerint tanácsadói hatására Geoană arra a következtetésre jutott, hogy kívánatos lenne Năstasét ismét a PSD élvonalába állítani, ráadásul az európai szocialisták köréből is erős, a párt korábbi elnökét támogató jelzések érkeztek.

Geoană arról is beszélt a PSD korábbi elnökével, hogy közösen találjanak módot az együttműködésre. A névtelenül nyilatkozó források szerint a PSD elnöke a telefonbeszélgetés során érdeklődést mutatott a Năstase könyvében szereplő politikai program iránt, és jelezte az ex-miniszterelnöknek, hogy a PSD-nek szüksége van ahhoz hasonló programokra és tervezetekre. Geoană és Năstase abban állapodtak meg, hogy a továbbiakban „találkoznak és beszélgetnek”. Szociáldemokrata források, azt is tudni vélik, hogy Geoană hosszú ideje először hívta fel telefonon elődjét.

Az említett források szerint Mircea Geoană megállapította, hogy sok szociáldemokrata politikus nagyon kedvezően fogadta a Năstase kötetében szereplő vitajavaslatot.

Az idézett források szerint azóta a PSD központi és területi vezetői közül többen úgy értékelték, hogy Năstase Európai Románia programja igen jól jönne a pártnak, amelynek népszerűsége a legutóbbi felmérések szerint jelentősen csökkent, a politikai elemzők pedig a PSD-programok hiánya miatt bírálják az alakulatot.(krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS