2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyeztető körútra indult Kelemen Hunor RMDSZ ügyvezető-elnök

2007. június 18. 15:23, utolsó frissítés: 15:26

A folyamatos, kölcsönös és pontos információátadásról folytattak tárgyalást Kelemen Hunor, az RMDSZ új ügyvezető elnöke és a Szilágy megyei RMDSZ-szervezet június 16-án. Kelemen kilátásba helyezett két hónapig tartó párbeszéd-kezdeményező körútjának első állomásán tárgyalt az RMDSZ Szilágy megyei szervezetével.

Szilágy megyei látogatásán a szövetség ügyvezető elnöke ismertette a helyi képviselőkkel az új ügyvezető elnökség struktúráját, emellett arról számolt be, hogy az elkövetkezőkben az RMDSZ a „szolgáltató” szerepében főként az információátadásra, valamint a döntéselőkészítésre helyezi a hangsúlyt.

Kelemen mellett a megbeszélésen részt vett Cseke Attila önkormányaztokért felelős ügyvezető alelnök és Porcsalmi Bálint informatikai és távközlési államtitkár.

Porcsalmi a megyei szervezeti vezetőkkel tartott megbeszélésen az RMDSZ jövendőbeli kampánystratégiáját emelte ki, amelyet szerinte az elkövetkező három választás során a pártnak professzionálisabbá kell tennie.

A Szilágy megyei tisztségviselők a közvetlen kommunikáció csatornáinak kiépítését vélték a legfontosabbnak a szervezetépítésben. Kifejtették, az ügyvezető elnökségtől folyamatos és pontos tájékoztatást várnak a központi döntésekről. Ezzel párhuzamosan a központi vezetés a területi képviselettől kért rendszeres ismertetést a helyi problémákról és igényekről.

Cseke Attila kormányfőtitkár-helyettes, önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnök saját szakterületének ütemtervét mutatta be. Ennek kapcsán a résztvevők, az önkormányzati decentralizáció folyamatáról, az útjavítás és vízhálózatról, az intézményi infrastruktúrára és oktatás területén kiutalható kormányzati támogatásokról érdeklődtek.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS