2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Épülhet a nagyváradi körgyűrű

2007. június 18. 15:44, utolsó frissítés: 15:44

A nagyváradi körgyűrű második szakasza megvalósításának tervéről tárgyalt Tánczos Barna szállításügyi államtitkár Bíró Rozália nagyváradi polgármesterrel, a június 14.-én tartott minisztériumközi egyeztető ülés keretében.

A körgyűrű megépítésének tervezetét a találkozó alkalmával Biró Rozália polgármester ismertette. Bíró hangsúlyozta, a körgyűrű megépítése Nagyvárad számára mind műemlékvédelmi, mind környezetvédelmi szempontból rendkívül fontos.

Bíró ismertetőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy Nagyváradon a szennyezettségi mutatók már a kritikus határértéket súrolják, emiatt létszükséglet a város tehermentesítése.

A minisztériumok közötti egyeztetéssel elfogadott tervezetet várhatóan jövő héten elfogadja a kormány, ezután kerülnek kiutalása a megvalósításra szánt összegek.

Az RMDSZ kérésére a héten már megszületett az elvi döntés a nagyváradi körgyűrű finanszírozásáról, amelynek munkálatai 11.240.564 euróba kerülnek. A kormányzati forrásokból finanszírozott körgyűrű várhatóan huszonnégy hónapon belül készülne el.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS