2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

EP-választások: Tőkés szerdán reagál az RMDSZ ajánlatára

2007. június 18. 16:52, utolsó frissítés: 16:52

Június 20.-án, szerdán nyilatkozik Tőkés László független EP-jelölt Markó Béla RMDSZ elnök kolozsvári bejelentésére, miszerint az RMDSZ akár Tőkéssel is hajlandó tárgyalni az EP-választások előtt.

Markó ajánlata kapcsán Szilágyi Zsolt, Tőkés László kampányfőnöke elmondta: Markó Béla jól érzi, hogy az RMDSZ nagy bajban van listavezetője, Nagy Zsolt informatikai miniszteri tisztségből való felfüggesztése eredményeként.

A szövetségi elnök azon megjegyzése kapcsán, miszerint a jövendőbeli jelölteknek nem a tisztségek és helyek követelésével, hanem életképes projektekkel kell tárgyalást kezdeményezniük Szilágyi elmondta: tavaly októberben az EMNT Nemzeti Kerekasztal programjával életképes projektet mutatott be, amikor nemzeti összefogást hirdetett meg. Időközben az EMNT erre vonatkozó ajánlatát az RMDSZ félretolta.

Szilágyi szerint az Európai Parlamenti választásokra az EMNT nem pártlistát, hanem az erdélyi magyarok közös listáját javasolta. A kampányfőnök elmondta, sajnálatosnak tartja, hogy az RMDSZ nem vesz tudomást az erdélyi magyarság belső pluralizmusáról.

Szilágyi kifejtette, hivatalos megkeresést az RMDSZ részéről Tőkés László mindeddig nem kapott, az RMDSZ egy esetleges közös jelöltlistáról csupán sajtón keresztül üzengetett a református püspöknek.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS