2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ideiglenesen Borbély vezeti az informatikai minisztériumot is

2007. június 19. 12:27, utolsó frissítés: 12:27

Ideiglenes jelleggel Borbély László régiófejlesztési minisztert nevezte ki Călin Popescu Tăriceanu kormányfő Nagy Zsolt felfüggesztett miniszter helyébe, az informatikai tárca élére. Az intézkedést Traian Băsescu államfő is ellenjegyezte.

Traian Băsescu államfő június 11.-én függesztette fel informatikai és távközlési miniszteri tisztségéből Nagy Zsoltot. A felfüggesztett miniszter ellen jelenleg az főügyészség szervezett bűnözés elleni ügyosztálya (DIICOT) folytat kivizsgálást, nemzetközi kémszervezet morális támogatása vádja alapján.

Az ügyészség nem nevezte meg konkrétan, hogy milyen tettek miatt indított eljárást az időlegesen Borbély Lászlóval helyettesített miniszter ellen.

A főügyészségről kiszivárgott sajtóértesülések szerint szerint a bolgár Stamen Stancev a Credit Suisse First Boston befektetési tanácsadó képviseletében többek közt Nagy Zsolt révén jutott bizalmas információkhoz a Radiocomunicatii SA, a Romtelecom és a Román Posta privatizációja kapcsán.

A felfüggesztett miniszter lapunknak adott interjújában ártatlannak vallotta magát: "Nem hiszek az igazságszolgáltatás vizsgálati részében, de nem hiszem azt, hogy ne tudnám bebizonyítani az ártatlanságom. Nem fogok megállni az országban elérhető jogorvoslatok szintjén, hanem nemzetközi bírósághoz fogok fordulni, sőt, azoknak a felelősségrevonását fogom kérni, akik ezt tették velem" – nyilatkozta. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS