2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megvesztegetéssel vádolja a PD vezetőit egy demokrata képviselő

2007. június 19. 12:26, utolsó frissítés: 12:34

Megvesztegetéssel vádolja a Demokrata Pártot (PD) Nati Meir képviselő, ennek nyomán pedig az ügyészség értesítését kérte a képviselőháztól. A képviselő azzal vádolja demokrata társait, hogy cserébe a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványért első helyet ígértek neki a következő választásokra állított pártlistán.

A képviselőházhoz intézett kéréssel párhuzamosan Nati Meir azt is bejelentette, hogy kilép a Demokrata Párt parlamenti frakciójából. Ugyanakkor hozzátette, a benyújtott kérés egy sor olyan ügyet tartalmaz, amelyek az elkövetkezőkben felzavarhatják a romániai közéletet.

Arra a kérdésre, hogy mit értett a közélet felzavarása alatt, a képviselő úgy nyilatkozott, kivizsgálást indít az ügyben a demokrata vezetők ellen. Meir elmondta, leginkább az dühítette fel, hogy Emil Boc demokrata pártelnök csupán most, a bizalmatlansági indítvány benyújtása után jött rá arra, hogy neki bűnügyi dossziéja van, miközben erről mindenki tudott.

Meir azt állítja a képviselőház elnöke, Bogdan Olteanuhoz intézett levelében, hogy nem ismerte fel a két bizalmatlansági dokumentumon szereplő aláírását, mely dokumentumról a parlament június 11.-én szavazott.

Emil Boc demokrata pártelnök szerint a PD fokozottan tartózkodó a Corneliu Vadim Tudor mellől PD-hez csatlakozott képviselővel szemben, miután kiderült, hogy ez utóbbi bűnügyi dosziéval rendelkezik. A demoraták elnöke ugyanakkor elmondta, a képviselő pártba való felvételét nem nyilvánította érvényesnek az alakulat egyetlen fóruma sem. (realitatea/newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS