2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Füllesztő melegfronthatás: 22 megyét érintő sárga kód figyelmeztetést adott ki az OMSZ

2007. június 19. 17:51, utolsó frissítés: 19:10

Sárga kód figyelmeztetőt bocsájtott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország 22 megyéje számára, kánikulára és rendkívül magas hőmérsékletre figyelmeztetve az ország lakósságát.

Az OMSZ közleménye szerint a június 21.-e és 24.-e közötti időszakban az ország déli részeiben, így Havasalföldön akárcsak a Körösök vidékén és a Bánságban egyaránt kánikula várható. Emellett Moldva és Dobrádzsa régiókban az átlaghőmérséklet napközben ugyancsak meghaladja majd a 35 fokot, néhol 37-38 fok csúcshőmérséklet várható.

A hőmérséklet-és nedvességtartalom értékei az ország legnagyobb részében a kritikus 80-as küszöböt súrolják majd, kivételt jelentenek az ország északi részei - értesít az OMSZ.

A hőmérséklet okozta rossz közérzet éjszaka is megmaradhat, mivel a hőmérő higanyszála nem merül majd 20 celsius fok alá éjszakánként, figyelmeztet az OMSZ.

A közlemény szerint a melegfronthatás jövő hét folyamán tovább tarthat.

A sárga kód figyelmeztetés záporokra, villámlásra, erős szélfújásra, hirtelen lehűlő időjárás esetében indokolt, amelyek bizonyos térségek esetében megszokottnak számítanak, de időnként veszélyesek lehetnek.(hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS