2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Melegrekord lesz az év leghosszabb napján

2007. június 21. 11:09, utolsó frissítés: 13:38

Az ország déli vidékén és Bukarestben délben, kora délután 37-38 Celsius fokra kell számítani a nyári napfordulón. A 22 megyét érintő meteorológiai figyelmeztetés továbbra is érvényben marad. A júniusi kánikulával eddig 14 ember elhalálozása hozható összefüggésbe, 11-en közülük egy napon hunytak el.

A bukaresti vízgazdálkodási vállalat, az Apa Nova szerdától sátrakat állított hat köztéren, ahol a járókelőknek friss vizet osztanak. Az orvosi tanácsok szerint a napi folyadékfogyasztás mennyiségét ajánlatos 2-4 literre emelni, de kerülni kell a kávé- és alkoholfogyasztást. Az időseknek, krónikus betegségekben szenvedőknek és a gyerekeknek azt ajánlják, ne menjenek az utcára 9 és 19 óra között. Aki napsütötte helyen tartózkodik, viseljen kalapot és könnyű, világos ruházatot.

Egy hidegfront hatására holnap valószínűleg enyhülni fog a kánikula. Az előrejelzések szerint a front este és éjszaka éri el az országot, így nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé lesz záporeső, heves zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Zivatarok környezetében viharos széllökésekre kell számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet ezzel együtt továbbra is 35 fok lesz Bukarestben. Aradon és Temesváron holnap 31, Marosvásárhelyen és Nagyváradon 30, Szatmárnémetiben és Zilahon 29, Kolozsváron 28, Brassóban és Csíkszeredában 27, Gyergyószentmiklóson 24 fok lesz péntek délben, kora délután. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS