2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Folytatódó kánikula: 38 foknál magasabb hőmérséklet várható

2007. június 22. 11:34, utolsó frissítés: 12:26

Országszerte 38 foknál magasabb hőmérsékletre figyelmeztetnek a meteorológusok. A hőség okozta rossz közérzet éjszaka is megmaradhat, tekintettel arra, hogy a hőmérséklet ekkor sem süllyed 20 Celsius fok alá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) erre a hétre sárga színjelzéses figyelmeztetést adott ki az ország 22 megyéjére, így Arad, Temes, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Konstanca és Ilfov megyékre plusz Bukarestre.

A rendkívüli kánikula számos egészségügyi problémát okoz: a mentősök és kórházak jelentései szerint már 19 emberéletet követelt az utóbbi napok rekordot döntő kánikulája.

Az egészségügyben dolgozó személyzet nehezen tudja ellátni a kánikula okozta pluszfeladatokat. Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter azt kérte a közegészségügyi intézményeket, hosszabbítsák meg működési idejüket a hőség idejére.

A szárazság várhatóan a következő hetekben is megmarad, ami kedvezőtlen kihatással lehet az ország gabonatermésére. Jelenleg az ország 34 megyéjének gabonatermésében okozott károkat a nagyfokú szárazság. Vízkorlátozást egyelőre csak annyiban kellett elrendelni, hogy a déli megyékben tilos vezetékes ivóvízzel öntözni a kerteket.

Az ország több megyéjében is a hatóságok elsősegélynyújtó sátrakat húztak fel. A meleggel küszködő járókelőket vízzel látják el, ugyanakkor vérnyomást is mérnek. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS