2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Feltételekkel, de támogatná az MPSZ Borbély László marosvásárhelyi polgármesterjelöltségét

2007. június 22. 13:36, utolsó frissítés: 13:50

Támogatná a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) Borbély László jelenlegi regionális fejlesztési illetve ideiglenes informatikai miniszter marosvásárhelyi polgármesterjelöltségét a jövő évi önkormányzati választásokon, azzal a feltétellel, hogy azelőtt nyilvános vitára bocsátják a kérdést.

Tőkés András marosvásárhelyi MPSZ alelnök azzal indokolta a szervezete döntését illetve a nyilvános vitáról szóló feltételét, hogy egy jelölt nagyobb eséllyel indulhatna a polgármesteri székért Marosvásárhelyen abban az esetben, ha a magyar lakosság elfogadja, s nem elfogadtatják vele.

„Ilyen lehetőség rég nem adódott, amikor Marosvásárhely esélyt kap, hogy magyar polgármestert válasszon” – mondta Tőkés. Az MPSZ-alelnök szerint ugyanis a lehetséges román jelöltek közt nincs olyan karizmatikus személyiség, aki Dorin Florea jelenlegi polgármester helyére léphetne.

Abban az esetben, ha a jelöltállítás kérdésében nem sikerül egyezségre jutni az RMDSZ-szel, az MPSZ saját jelöltet indít a városvezetői tisztségre – fejette ki Tőkés András.

Szerinte az RMDSZ nem hagyhatja figyelmen kívül az ellenzéki alakulatot, még akkor sem ha korábban Borbély kizárta annak lehetőségét, hogy az önkormányzati választásokon együttműködjön az MPSZ-el.

Az alakulat bejegyzése kapcsán az MPSZ alelnök elmondta, valószínűleg hamarosan a bukaresti aláírások is összegyűlnek, így szeptemberben bejegyzik a szervezetet.

Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete pénteken dönt a polgármesterjelölt kilétéről azután, hogy Borbély László illetve Csegzi Sándor alpolgármester is bejelentette, indulni kíván a tisztségért. (krónika/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS