2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Marosvásárhelyi polgármester-jelölés: három szavazattal húzott el Borbély mellett Csegzi

2007. június 23. 11:32, utolsó frissítés: 2007. június 25. 10:03

Visszautasította az RMDSZ Maros megyei szervezetének bővített választmánya Borbély László jelöltségét a marosvásárhelyi polgármesteri székre. A választmány Borbély ellenében Csegzi Sándor jelenlegi alpolgármestert támogatta a pénteken tartott szavazáson. Az ülésen jelenlévő 44 tag közül 20-an szavaztak Borbélyra, míg 23-an Csegzit támogatták.

A szavazást követően Borbély dühösen hagyta el az üléstermet, és nem kívánt nyilatkozni az eredményt illetően.

A szavazás az RMDSZ-en belül is éles vitákat gerjesztett, ugyanis a csúcsvezetőség eredetileg Borbélyt támogatta a jövő évi polgármesteri székért folyó mérkőzésben.

Az RMDSZ vezetősége máris azt állítja, hogy a marosvásárhelyi magyarok újra elvesztették annak esélyét, hogy magyar polgármesterük legyen. Csegzi Sándor személyét illetően megoszlanak a vélemények az RMDSZ-en belül. Néhányan úgy vélekednek, az alpolgármester hét éves tevékenysége során nem mutatott fel rendkívüli teljesítményt, ezért nem is számít erős ellenjelöltnek a leendő román polgármesterjelölttel szemben.

Csegzi Sándor a szavazást követően úgy nyilatkozott – „Tartottam a szavazástól, hiszen 1996 óta e körül a tisztség körül zajlik az életem. ’96-ban túl fiatal voltam, 2000-ben félreállítottak, hogy még van potenciál az előzőben, 2004-ben - bár egy ideig kiszemelt voltam - fentről lestoppoltak azzal, hogy karizmatikusabb jelölt kell".

Mint hozzátette, végre sikerült olyan érveket az asztalra tennie, amivel meggyőzte a választmányt. Ez pedig az alpolgármesterként végzett munkája, az általános városrendészeti terv, amit készített, a fenntartható városfejlesztési stratégia, amellyel perspektívát tud felmutatni a vásárhelyieknek. Véleménye szerint bárki lesz a polgármester ezt a stratégiát kell folytassa.

A programjában foglaltak alapján Csegzi Sándor úgy nyilatkozott: „Eddig nem volt felkészültebb polgármesterjelöltje az RMDSZ-nek", „képes vagyok integrálni a magyarságot", illetve, „képes vagyok egy olyan kulturált Marosvásárhelyt felrajzolni, egy olyan város élére állni, amelynek minden lakosa elnyeri méltóságát."(newsin/népújság/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS