2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bizalmatlansági indítványt nyújtana be a PSD, ha a kormány nem emeli a nyugdíjakat

2007. június 23. 12:30, utolsó frissítés: 12:30

Benyújtja a Tăriceanu-kabinet elleni bizalmatlansági indítványát a Szociáldemokarat Párt (PSD), ha a kormánypártok visszautasítják a nyugdíjemelésre vonatkozó törvénycsomagot – jelentette de Dan Nica, a szociáldemokraták Galaţi-i megyei alelnöke.

„A bizalmatlansági indítvány egy olyan lehetőség, amelyet már kilátásba helyeztünk. Elő van készítve – nyilatkozta a szociáldemokrata politikus. A kilátásba helyezett bizalmatlansági indítványról a PSD országos vezető tanácsa legkésőbb június 26.-án, kedden dönt.

Nica szerint a kormány lemondatására irányuló dokumentumot a PSD nem bosszúképp használja, ha a kabinet visszautasítaná a nyugdíjak növelésére irányuló törvénycsomagot. „2004-ben a PSD 37 százalékos többséggel jutott parlamentbe, így ha nem fogadják el azt a két-három törvénykezdeményezést - köztük a nyugdíjemelésre vonatkozó csomagot - nem látjuk értelmét a parlamentben maradásnak.

Készek vagyunk benyújtani a bizalmatlansági indítványt és előrehozott választásokat tartani. Amennyiben azonban a kezdeményezésünket elfogadják, visszavonjuk a dokumentumot” – fejtette ki Nica.(realitatea/newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS