2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Halasztanák a bizalmatlanságit a szocdemek, ha a kormány nem megy bele a nyugdíjemelésbe

2007. június 25. 16:03, utolsó frissítés: 16:03

Egyelőre nem nyújtja be korábban beharangozott egyszerű bizalmatlansági indítványait a Szociáldemokrata Párt (PSD), ha a kormány nem fogadja el nyugdíjemelésre vonatkozó kezdeményezését; ehelyett azonban rendkívüli parlamenti ülésszakot hívnak össze – jelentette be Cristian Diaconescu a szociáldemokraták szóvivője.

Az erre vonatkozó döntést a PSD június 25.-én tartott országos döntéshozó szervének ülésén hozta meg. Diaconescu a kormánnyal szemben támasztott feltételek kapcsán elmondta, a párt először a rendkívüli parlamenti ülésszak összehívásával próbálja nyugdíjemelésre vonatkozó kezdeményezését érvényesíteni, továbbá csupán abban az esetben nyújtja be egyszerű indítványait, amennyiben a kabinet nem különíti el a nyugdíjemeléshez szükséges forrásokat.

A PSD szóvivője ugyanakkor hozzátette, az alakulat erre vonatkozóan június 27.-ig választ vár a Tăriceanu-kabinettől, továbbá tisztázódnia kell, hogy mely parlamenti pártok támogatják a szociáldemokraták javaslatát.

Diaconescu az egyszerű indítványokkal való késés kapcsán kifejtette, ha semmiféle módot nem találnak arra, hogy a kormány elfogadja javaslatukat, ez esetben a parlamenti szünet miatt, csupán az őszi időszakban terjesztik elő az előkészített bizalmatlansági dokumentumokat. Az indítványok késleltetése ellenére a szociáldemokrata alelnök szerint a párt nem hagy fel tervével.

Ezzel párhuzamosan a szociáldemokrata szenátor kifejtette, ha a kabinet nem vitatja meg a PSD nyugdíjtörvényét, az alakulat nem támogatja majd a kormányt abban, hogy parlamenti szünet alatt is rendeleteket bocsásson ki.

Nem a PSD feladata megtalálni a nyugdíjemelést 45 százalékponttal lehetővé tevő forrásokat, hanem a kormányé – szögezte le Diaconescu.(realitatea/newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS