2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elmarasztaló országjelentés várható, de nem léptetik érvénybe a védzáradékot

2007. június 26. 11:52, utolsó frissítés: 11:52

A szerdán nyilvánosságra kerülő országjelentés várhatóan elmarasztaló értékelése ellenére sem lépteti érvénybe Romániával szembeni igazságügyi védzáradékát az Európai Bizottság (EB). Viszont az EB javasolni fogja a román igazságügy további két évig tartó ellenőrzését.

Előzetes értesülések szerint az Európai Unió végrehajtó szerve azért nem szankcionálná Romániát, valamint Bulgáriát - főként a korrupció megelőzése terén tapasztalható lemaradásaikért - mivel a két ország egyelőre még túl rövid ideje tagja az EU-nak ahhoz, hogy a velük szemben támasztott elvárásokat teljesíthesse – értesít a Reuters hírügynökség.

A megállapítás a EU néhány diplomatájának, így Ludovic Orban, Meglena Kuneva és Franco Frattini hétfői nyilatkozatára támaszkodik, akik túl szigorúnak tartják a két államról szóló országjelentés néhány rendelkezését.

Franco Frattini igazságügyi biztos elsősorban a Bulgáriával szemben megfogalmazott kemény kritikákat nehezményezte, enyhíteni próbálva az országjelentésben szereplő két országra vonatkozó bírálatokat.(realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS