2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ügyészségi kihallgatáson Nagy Zsolt

2007. június 26. 15:45, utolsó frissítés: 15:45

Másodszor jelent meg az ügyészség előtt június 26.-án Nagy Zsolt jelenleg felfüggesztett informatikai és távközlési miniszter. A privatizációs ügyletekben nemzetközi kémszövetkezet morális támogatásával vádolt, egyelőre felfüggesztett IT-miniszter az ellene felhozott vádiratokat tanulmányozta az ügyészségen.

Az ügyészségre való belépése előtt Nagy azt nyilatkozta, a dossziéjában szereplő, korábban átnézett bizonyítékok mellett, melyek saját nézete szerint nem tartalmaznak semmiféle rá vonatkozó vádat, ezúttal más dossziéanyagokat is áttanulmányoz.

Nagy Zsoltot június 11.-én azt követően függesztette fel tisztségéből az államelnök, hogy a főügyészség szervezett bűnözés elleni osztálya (DIICOT) eljárást kezdeményezett az IT-miniszter ellen a Stamen Stantchev bolgár üzletember vezette tanácsadó csoportnak való, nemzetbiztonságot is érintő titkos információk kiszivárogtatásának gyanújával.

A bűnvádi eljárás elindításakor az ügyészség nem nevezte meg konkrétan a Nagy Zsoltra vonatkozó vádakat.(realitatea/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS