2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Engednek a liberálisok a szocdem nyomásnak: tárgyalnának a nyugdíjemelésről

2007. június 26. 16:49, utolsó frissítés: 16:49

Hajlandó lenne tárgyalni a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a szociáldemokraták által múlt héten többször is hangoztatott nyugdíjemelésről, annak ellenére, hogy Paul Păcuraru munkaügyi és Varujan Vosganian pénzügyminiszter szerint Romániának jelenleg nincsenek meg a pénzügyi forrásai ahhoz, hogy a javasolt nyugdíjemelést finanszírozni tudja. A PSD által kidolgozott törvény értelmében 45 százalékkal emelkedne a jelenlegi nyugdíjpont értéke.

„Hajlandóak vagyunk tárgyalni a kérdésről. A nyugdíjemelés a Nemzeti Liberális Pártnak is célja, ám az időseknek is meg kell érteniük, hogy a nagyarányú emelés inflációt gerjesztene” – nyilatkozta tegnap Ludovic Orban szállításügyi miniszter, a liberálisok alelnöke. Szerinte a nyugdíjemelés arányát az ország gazdasági növekedéséhez kell igazítani.

A PSD képviselői korábban többször is meglebegtették, ha a kormány nem tűzi napirendre az általuk javasolt nyugdíjtörvény megvitatását, bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a kabinet ellen. Ezt a bejelentést a szocdemek később a jelenlegi nyugdíjtörvényről szóló rendkívüli parlamenti ülésszak összehívására finomították.

Az engedmények mellett a szociáldemokraták azzal fenyegetőztek, a nyugdíjemelés elmaradása esetén nem ruházzák fel a kormányt a parlamenti szünet alatt rendeletek kibocsájtására.(krónika/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS