2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bukarest: ezúttal újságírók aludtak el a parlamentben

2007. június 27. 10:36, utolsó frissítés: 10:40

Kedden azért kellett félbeszakítani a bukaresti parlament munkáját, mert ezúttal nem képviselők, hanem újságírók szenderedtek el a székekben. A tudósítók nagyon fáradtak lehettek, hiszen akkor sikerült elszunnyadniuk, amikor éppen éles vita zajlott a mezőgazdasági miniszter ellen benyújtott ellenzéki, egyszerű bizalmatlansági indítványról.

Még az ülésvezető sem volt képes azonnal felébreszteni őke azzal, hogy felszólította őket: üljenek tisztelettudóbban. Amikor rájött, hogy mi az oka passzivitásuknak, félbeszakította az ülést, és távozásra szólította fel az aluszékony újságírókat.

A közvélemény többek között azért bízik az állami intézmények között éppen a parlamentben a legkevésbé, mert tévéhíradókban nem egyszer látni lehetett, amint egyes törvényhozók szunyókáltak az ülésteremben. Az alacsony bizalmi mutatókat az is táplálja, hogy a képviselők, szentátorok gyakran ellógnak munkahelyükről. Számtalanszor előfordult már, hogy törvényeket azért nem lehetett elfogadni, mert vagy a szenátorok, vagy a képviselők nem jelentek meg elegendő létszámban. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS