2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az éjszakai viharnak is van egy áldozata – 15 óra alatt négyen haltak meg a kánikula miatt

2007. június 27. 11:17, utolsó frissítés: 11:17

A keddi 37-40 fok után szerdán és csütörtökön enyhül a kánikula: mára 19-29, holnapra 18-26 fokot jósolnak a meteorológusok. A hőhullám utolsó napján, kedden mindössze tizenöt óra alatt újabb négy halálos áldozat volt. Ezzel 28-ra emelkedett a már több mint egy hete tartó hőség miatt meghaltak száma. A legújabb négy halálos esetet hétfő kora este és reggel 10 óra között jegyezték.

A lehűlést hozó zivataros hidegfront több helyen komoly károkat is okozott. Drobeta Turnu Severin városában egy járókelő meghalt és 11-en megsebesültek, mert a kitörő vihar fákat csavart ki és faágakat tört le. Bukarestben hárman sérültek meg a viharos időjárás miatt, több villanypózna kidőlt. Prahova megyében egy autós sérült meg, mikor fa dőlt a járművére.

Az országos áramszolgáltató, az Electrica közlése szerint 10 megyében összesen 400 település maradt villany nélkül.

A meteorológusok szerint amúgy kedd volt eddig az év legmelegebb napja. Bukarestben a betonpanel-negyedekben a kánikula még elviselhetetlenebb volt, mivel a magas épületek miatt a légmozgás minimális. A város központjában napos helyen több mint 45 Celsius fokot is mértek.

A rengeteg bekapcsolt klímaberendezés miatt a fővárosban a villanyhálózat túlterheltség miatt fel is mondta a szolgálatot. Emiatt a város több negyede is órákon keresztül áram nélkül maradt kedden. (hírszerk., mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS